CW Interiors |
 
Globe Watch | May 2016

Innovative cladding

The 10,440-square-meter Wuxi Vanke arts and shopping complex by Kengo Kuma and Associates has been completed. It has been renovated from a red brick cotton mill in Wuxi, China. The highlight of the complex is its unique aluminum-clad extension, which draws inspiration from the shape of the local Taihu stone, a water-worn limestone. For the cladding, the architects have used porous, aluminum-cast panels to create an ┬┤amoeba-shaped space┬┤ that juts out from the rigid structure. Each aluminum panel alternates with open space to give the building a waved outline. Light filters in through the perforated facade, which is reflected in the wave-shaped pool surrounding the building.
Post your comment
Name:  
Email:    
Comments:  
Verification Code:    Change Image

 
 


Advertise Here [728 W x 90 H pixels]