CW Interiors |
 
Web Exclusive | June 2015

Quirk meets design

The Bombay Canteen, Mumbai’s latest offering for the culinary adventurists pleases the palate and the perception. Situated in a corner of Kamala Mills, it is surrounded by the vestiges of old mill structures and new glass office complexes. The 4,000 sq ft site is the backdrop of what the restaurant portrays - even in the new, lies the old earthiness and familiar city that once was. The talented team at The Busride Design Studio has created a unique space that exudes a modest and homely vibe. The space enriched in warm wood and muted earth tones, offset by the traditional patterned tiles and low walls, is reminiscent of the old Bombay. The glint of stained glass and steel panels with the warm glow of the open kitchen encourages the feeling of sharing within an old bungalow.

The high wooden seats and ceramic tiled floors bring back childhood memories and the fusion food is the perfect catalyst. Attention to smaller details, like the choice of cutlery used, the serving style, the square tables and clean perpendicular floor plan draw the customers to the typical old-school food joint.

Old meets new and the result is a perfect melange of dish and decor.

Post your comment
Name:  
Email:    
Comments:  
Verification Code:    Change Image

 
 


Advertise Here [728 W x 90 H pixels]